maanantai 29. heinäkuuta 2013

Monipuuhastelua

Meinasin kirjoittaa otsikoksi multitasking, mutta sisäinen kielinatsini vaati suomenkielistä sanaa. Multitaskingin suomennos olisi kaiketi moniajo, mutta siinäpä on taas kerrassaan kelvoton sana. Mikä ihmeen ajo, jos tarkoitetaan useamman asian tekemistä yhtä aikaa ja nimenomaan ihmisvoimin eikä jollakin tietokoneen laskentakapasiteetilla!

Vaan mitäpä tuosta, hänestä, moniajosta, tyhmästä sanasta.

Mennyt viikonloppu kului keräillessä voimia töitä varten, sillä aika moni aiempi viikonloppu on vilahtanut jossain reissun päällä. Aivoakkujen lataamisessa olin tehokas: tein yhtä aikaa kolmea rentouttavaa lempiasiaa. Tai neljää, jos myös d-vitamiinin keräys sääriin parvekeauringossa lasketaan.

WP_0002421. Luin romaania.

Olemme puolison kanssa hieman myöhäsyntyisesti koukuttuneet Game of Thronesiin, vaikka kumpikin on teiniaikoinaan lukenut varmaan kaikki muut maailman fantasiakirjasarjat. Tv-sarjan alku Suomen telkkarissa taas jäi pahasti silloisen muuttorumban keskelle, joten katsoin ehkä kaksi jaksoa, joista yleiskuvaksi tuli, että meininki on lähinnä verta ja tissejä, ja sitten tipahdin kärryiltä. Ylipäätään olen sillä tavalla vähän ernu, että ylenpalttinen hypetys saa minussa aikaan vastareaktion, että ei kiinnosta tippaakaan. Paitsi tunnustan kyllä teini-iässä ihan vähän hypettäneeni Tarua sormusten herrasta. Ihan vähän opiskeltiin haltiakieltä ja ommeltiin viittoja... Ja ehkä viime aikoina ihan vähän olen ihkuttanut Doctor Whon kymmenettä tohtoria muutamalle ihmiselle, tai neljälle... tai viidelle... Mutta - takaisin aiheeseen: luettuani kolmasosan ensimmäisestä kirjasta olen koukussa, puolisolla on menossa jo osa kaksi.

2. Neuloin. Kesäneuleeni on melkein valmis. Jos ehdin vielä pari iltaa tikuttaa ahkerasti, loppuviikolla pitsipuseroa voi jo käyttää.

3. Pidin seuraa läheisriippuvaiselle kissalleni, kuten kuvista näkyy.

WP_000245

Harrastatteko, Mahdolliset Lukijani, tehokasta rentoutumista?
Lieneekö joukossanne Game of Thrones -faneja?

2 kommenttia:

Eicca kirjoitti...

Meillä ollaan lautapeliharrastajia. Game of Thrones -niminen lautapeli on ollut meillä kovassa kulutuksessa jo vuosia ennen kuin kirja/sarjahypetys tuli Suomeen. Ei liene yllätys, että näennäisten liittojen tekeminen ja sen jälkeinen selkäänpuukotus on yksi pelin tärkeimmistä aineksista.

Nyt Mies on koukussa sarjaan ja haluaisi lukea kirjat, minä tuun vähän jäljessä. Salaa katselen toisella silmällä nojatuolistani, kun Mies katsoo sarjaa.

Joku oli muuten laskenut, että sarjan kakkoskaudella näkyi keskimäärin 4,58 tissiä per jakso.

Katarimaria kirjoitti...

En olekaan kuullut, että tuosta on lautapelikin ilmestynyt! Hahaa, tissi-indeksi tuntuu kyllä aika korkealta ihan perustelkkariohjelmiin verrattuna. Sitten kun joskus tulee sopivalla tarjouksella vastaan (ja seuraava muutto on ohi) pitää ehkä hankkia dvd-boksilla pari kautta. Vaikka yleisesti ottaen tykkään kyllä tuollaisista seksiä ja väkivaltaa uhkuvista tarinoista ennemmin tekstinä kuin visuaalisessa muodossa...