keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Kevään puolella

Jokatalvinen blogijumi täällä taas. Usein kyllä tulee mieleen kaikenlaista, mistä voisi tänne kirjoittaa, mutta saan räpsittyä vain hämäriä tärähtäneitä kuvia, jotka unohtuvat lojumaan muistikortille tai koneelle päätymättä koskaan postaukseksi asti.

Joulu meni taas reissatessa, ja reissaamista tunnetusti on tämä arkikin. Lähiaikoina on taas muutoksia (muuttoa!) elämään luvassa, sillä vuokrasopimustani tässä Turun puolen arkipäiväluukussa ei jatketa, joten joudun keksimään helmikuun lopussa uuden ratkaisun väärässä kaupungissa töissä käymiseen. Turun pikkuasuntojen tarjontaa ja hintatasoa tutkailtuani tällä hetkellä tuntuu siltä, että taidan alkaa istua junassa neljä päivää viikosta työmatkan kumpaankin suuntaan. Olisihan siinä puolensa päästä illaksi puolison ja kissojen luokse oikeaan kotiin. Hiukan helpotusta voisi tuottaa se, jos siirtäisimme Helsingin-tukikohdan radan varteen hitusen lähemmäs Espooseen. Bonuksena voisi saada asunnon, jossa olisi astianpesukone, parvekelasit ja hurjimmissa haaveissa jopa työhuone. Nähtäväksi jää, mihin tässä päädytään.

DSC_0445

Ja kuvitukseksi tähän lyhyeen päivitykseen parit niistä muistikortin uumenista kaivautuneista kuvista. Ostin syksyn aikana entiseen verrattuna harvinaisen paljon vaatteita ja vielä yhdet kengätkin, vaikka muka kenkien ostolakossa olinkin. Sitä se säännöllinen palkka kai teettää. Nämä kaunokaiset bongasin jostain Zalandon sivupalkkimainoksesta enkä saanut niitä mielestäni, vaikka kyseisen verkkokaupan typerä telkkarimainos olikin jo saanut minut päättämään, ettei sieltä ainakaan tilaa yhtään mitään. Mutta ilmainen palautusmahdollisuus pyörsi päätöksen, ja ensimmäiset postimyynnillä tilaamani kengät osoittautuivat oikein mukaviksi ja toimiviksi korvaajiksi viime keväänä poisheittämilleni kaksille korkonilkkureille. Nauhat vain näissä popoissa ovat totaalista sekundalaatua: jo nyt noin kuukauden kenkiä käytettyäni punaiset nauhat ovat alkaneet rumasti purkaantua. Siinä lienee syy, miksi nilkkureissa tuli vaaleat vaihtonauhat mukana...


Ja toinen hämärässä arkipäiväkopperossa kuvattu arkistokuva: joululomamatkailun tuloksena syntyneet villasukat. Näihin lähti idea siitä, että halusin tehdä värikästä kirjoneuletta mutta en tiputella junan lattialle miljoonia pikkukeriä. Siispä käytin valmiiksi moniväristä Polku-lankaa, josta neuloin kahta kerää ja mustaa Nalle-jämäkerää vuorotellen vaihtaen aina kunkin kuviokohdan jälkeen toiseen sukkaan.

DSC_0446

Olen havainnut tuon Polku-langan yllättävän riittoisaksi, sillä hamstrasin sitä muutaman kerän tarjouksesta, ja olen tehnyt siitä jo pari muutakin neulomusta, mutta lankaa on vielä jäljellä vaikka kuinka... Pitäisi ne muutkin Polku-neuleet saada aikaiseksi kuvata tänne ennen kuin ehtivät nyppyyntyä ahkerassa käytössä.

Siltä varalta, että jotakuta muutakaan ei mystisesti esiin pomppiva sivupalkkimainoksen tuote jätä rauhaan, tässä vinkkinä Zalando alennuskoodi.

Ei kommentteja: