maanantai 1. lokakuuta 2012

Harkittu hankinta


Viimeinkin se on täällä! Nimittäin ruususormus, johon iskin silmäni melkein puolitoista vuotta sitten luettuani Pupulandiasta tämän postauksen.

Useimmat tavarahimotukset unohtuvat minulla aika pian, ja jätin ajatuksen massiivisesta sormuksesta hautumaan. Ajattelin, että voisin vaikka hankkia sen itselleni valmistujaislahjaksi, jospa vaikka pieni porkkana auttaisi gradua ja sivuaineen tutkielmaa kerryttämään sivuja aikataulussa. No, tuli talvi ja valmistuin maisteriksi, mutta olin kituutellut syksyn pelkällä opintotuella eikä oman alan töitä ollut vielä näkyvissä saadessani tutkintotodistuksen. Ei siis oikein huvittanut sijoittaa vähäisiä pennosiaan asusteisiin, ja työttömäksi valmistuminen himmensi korkeakouluglooriaa aika tehokkaasti. Ruususormusta en kuitenkaan unohtanut, ja kun tämän vuoden aikana taloudellinen tilanne on vakautunut ja urakin näyttää ensimmäisen parin kuukauden matalalennon jälkeen kääntyneen ihan kivasti nousujohteiseksi, päätin juhlistaa vaikkapa sitten uusinta työsuhdetta.Fiksusti sitten sormusta ensi kertaa käteen mallaillessani pujotin sen paikalleen väärin päin - huomaan kuvasta. Ruusu on siis paksumpi toiselta puolelta, ja näyttää paremmalta, jos paksumpi osa osoittaa ranteen eikä sormien suuntaan.

Ruususormus on siis Emmi Sulin -nimisen käsityöläisen tekemä. Puoli euroa pienempien postikulujen takia tilasin omani tekijän oman nettikaupan sijaan DesignShopOutlet-nimisestä puljusta, mitä päätöstä ehdinkin jo pariin kertaan katua. Tilauksen tein tosiaan juuri uuden työni aluksi, heinä-elokuun vaihteessa, mutta sormus saapui luokseni vasta nyt. Posti ilmeisesti hukkasi ensimmäisen lähetysyrityksen, ja kilttinä ihmisenä odottelin aika pitkään valituksen tekemistä. Ja kilttinä ihmisenä odottelin aika kauan vastauksia pariin ystävällisempään sähköpostiin ennen tulikivenkatkuista lähettäkää uusi tai palauttakaa rahat -vaatimusta. No, pääasia on, että lopulta sain, mitä tilasinkin.

Harrastatko sinä porkkanoita, Mahdollinen Lukija?

Ei kommentteja: