torstai 23. elokuuta 2012

Kesäprojekti

Siitä lomalla hankitusta lankakasasta syntyi tämmöinen pitsineuletakki:


Helmi-lanka oli harvinaisen kivaa neulottavaa ja ohje vaikeustasoltaan sen verran helppo, että sitä saattoi tehdä telkkaria katsellessa, mutta riittävän vaihteleva jaksaakseen kiinnostaa valmiiksi saakka. Purkamaankin jouduin vain kerran ihan alkuvaiheessa eikä kuvioonkaan tainnut montaa virhettä jäädä. Ilmainen February Lady Sweater -ohje löytyi Ravelryn kautta.

Liian onnistunutta ollakseen totta. Ompelin napit paikoilleen ennen mittoihin venyttämistä, mikä oli virhe. Kosteana langasta nimittäin lähti jonkin verran väriä, joka sitten kuivui puisiin, lakkaamattomiin nappeihin tahroiksi.


Jonkin aikaa tuskailtuani, että Tartosta matkamuistoksi ostamani napit olisivat pilalla (kokeilin öljyä ja jopa kynsilakanpoistoainetta), keksin, että luultavasti niihin pystyy hienolla hiekkapaperilla hiomaan uuden, puhtaan pinnan. Irti ne täytyy kuitenkin ottaa, ja voikin olla, että takki saa kiinnittimikseen jotkin toiset napit. Nämä jättiläiset kun tuntuvat pomppaavan jotenkin hassusti silmille ja pikkuisen eri etäisyydelläkin ne taitavat olla toisistaan.

2 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Löysin juuri blogisi, kiva blogi sulla. Ihana neule! Itse kun saisi pelkkää oikeeta kaulaliinan edes tehtyä :)

Katarimaria kirjoitti...

Hei Mari, kiitoksia kehuista ja tervetuloa lukijaksi!