sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Epäonninen tarina kiipeilypuusta

Olin jo pidempään (vanhan kiipeilypuun ylimmän tason lahottua) ajatellut, että enimmäkseen sisäkissoina elävät karvakaverimme arvostaisivat uutta raapima- ja kiipeilypuuta. Muuton jälkeen sellainen laitettiin sitten tilaukseen Zooplussalta samalla kun tilattiin parvekkeelle uusi kissaverkko (täälläkään ei harmillista kyllä ole parvekelaseja), ja hyppimistä rakastavaa melkein-metsäkissaa Rölliä ajatellen otettiin tuollainen kattoon asti yltävä. Se, että "kotiinkuljetus" tarkoittaa päivätyössä käyville ihmisille (aika harva on kotona ottamassa pakettia vastaan arkipäivänä klo 12) bussimatkaa postiin monen kilometrin päähän ja ihmisenkokoisen paketin kanssa säheltämistä siellä bussissa sitten, oli ihan oma käänteensä tässä traagisessa raapimapuukertomuksessa.

Kun paketti viimein oli saatu perille ja puu kasattua, kissat olivat kovin iloisia, mutta omistajia hiukan jo epäilytti. Kattoon kiristämällä tuettu teline ei nimittäin vaikuttanut kovin tukevalta vaan huojui kevyistäkin tönäisyistä ja yritettiin sitä useaan otteeseen kiristellä ja asetella paremmin. Meidän kissat kun sattuvat olemaan Rölli Isoluinen ja Ulla Läski - hajosi se entinenkin puu (mutta vasta viiden vuoden käytön jälkeen).

Pari iltaa riemua riitti, ja räpsin nämä kuvat.
(Pitäisi varmaan ryhdistäytyä taas sen järkkärin mukana kanniskelun suhteen, sisällä iltavalossa pokkari ei vaan pärjää.)

Sitten, tupaantuliaisten aamuna, hienon uuden raapimapuun yläpuolikas makasi poikittain pyykkitelineen päälle kaatuneena. Pikkuruiset naulat, joilla pilarien kuori oli ollut kiinni vain sormenlevyisessä muovisisuksessa, olivat vääntyneet ja muovisydän kiinnitysruuveineen oli jäänyt paikoilleen yläpuolisen kiipeilypuun katketessa. Harmitus on suurta, sillä puu ei ollut ihan halpa investointi eikä sen postista kotiin raahaaminen ihan pieni urakka - saati jos se pitäisi nyt jaksaa viedä postiin takaisin palautusta ja rahojen takaisin saamista varten! Luultavasti pienempi vaiva on korjata teline omin neuvoin ja hankkia siihen seinäkiinnitysraudat, jotta vastaava onnettomuus ei toistuisi. Aiemmin olen ollut Zooplussan tilauksiin tyytyväinen ja kaikki netistä lukemani raapimapuiden arvostelukin on ollut positiivista, mutta nyt pitäisi kyllä saada aikaiseksi kitkerää palautetta.

2 kommenttia:

Daphnion kirjoitti...

Meidän zooplussasta tilatulla kiipeilypuulla oli kanssa kurja alku. Ne osat kiristyivät liikaa ja muovi vääntyi kartiolle. Saatiin kokonaan uusi puu tilalle ja tehtiin omia parannuksia - laitettiin prikat jokaiseen väliin! Nyt on pysynyt komeasti pystyssä. :)

Laatu valitettavasti näissä puissa ei ole kiitettävää, mutta ajavat asiansa. Catmaxin kiipeilypuut olisivat unelma, mutta himppasen liian tyyriitä tällä hetkellä. Ehkä sitten joskus. :)

Sirpa ja Kollo kirjoitti...

Kollolla on alunperin 2-tasoinen kiipeilypuu, jossa on kylläkin enää 1 makuutaso jäljellä, kun alempi taso romahti kookkaan kissan alta. Välillä puuta on kiristetty kattoon, kun puu on meinannut kaatua.