tiistai 31. tammikuuta 2012

Valmiina töihin

Huomenna kutsuu taas yliopiston kylmä kellari, viime talvena tutuksi käynyt digitointihuone. Olosuhteet huomioiden ostin työkengät:
Minulla on ilmeisesti erittäin tyypillinen suomalainen jalka, koska kotimaisten valmistajien kengät sopivat kuin valetut. Lyhyt ja leveä räpyläni sujahti oikein mukavasti lastenosastolta bongattujen Reino-tossujen kokoon 36, vaikka normaali kenkäkokoni on 37,5.

Muuten kuuluu hiukan jännittävää ja stressaavaa. M sai Helsingistä työpaikan tällä kertaa hiukan pidemmälle jaksolle, ja päätimme laittaa asumiskuviot uusiksi. Viisi vuotta hyvin kotina palvellut asunto saa siis lähikuukausina jäädä. Muuttaminen on kamalaa, mutta luulen, ettei näitä riekaleisia tapetteja, lohkeilevia lattialistoja, ikkunanraoista huokuvaa kylmyyttä, vessan lorisevaa patteria ja kauppakassien kantamista neljänteen kerrokseen tule kova ikävä. Turulle ei sentään tarvitse sanoa heippa, koska tulen hillumaan yliopistolla säännöllisen epäsäännöllisesti ainakin väitöskirjan valmistumiseen asti. Helsinkiin tulen todennäköisesti tutustumaan vähän paremmin: yritän vilpittömästi päästä yli ennakkoluuloistani ja toivon, että sieltäkin vielä löytyy paikka jota kutsua kodiksi.

PS. En tunne pääkaupunkiseudulta kovin montaa ihmistä, joten saattaisin joskus tarvita kaveria kirppiskierroksille tai teekupposelle.

1 kommentti:

compassionateapproach kirjoitti...

Mulla on vuoden 2013 asti vastuuhommia Helsingissä. Tosin kesän jälkeen vaan pari kertaa vuodes. Tosin eri asia on, jos sinkoon Suomen rajojen ulkopuolelle :D

Mein pitää ehdottomasti Hgissä mennä Govindaan, joka on krishnojen kasvisruokaklubi :) silvoplee on myös ihana hippimesta.

Ja jos on yöpaikka ja rahallinen tilanne hyvä, voin harkita Helsingin joogakursseja :P

Musta et ihan heti eroon pääse, vaikka asuisit pysyvästi Helsingissä :D