maanantai 19. syyskuuta 2011

Linssikeitto ilman kuvia

Onnistuin sitten jättämään kamerani Helsinkiin, joten rapukuvia ja juttua siitä, kuinka opin mikä on valkki  ja mihin sitä käytetään, joutuvat Mahdolliset Lukijani odottamaan muutamia päiviä. Minullahan on toki kaksi kameraa, mutta laiskuuttani en ole jaksanut hankkia siihen uudempaan omaa muistikorttia vaan olen siirrellyt korttia kamerasta toiseen, joten nyt en sitten pysty kuvaamaan yhtään mitään. Kiireisen viikonlopun lopuksi ilmaantui vielä pienimuotoisia flunssaoireitakin, joten tänään olen möllöttänyt sadepäivän kiltisti sisällä. Päivää on piristänyt kuitenkin se, että onnistuin tekemään aivan mainiota linssikeittoa. Linssien kanssa on ollut vähän sama homma kuin sen falafelin tai vaikka soijarouheen ja -suikaleittenkin kanssa: ei rakkautta ihan ensimaistamalla, sillä linssit maistuvat minusta helposti vähän jauhoisilta. Tällä keitolla ajattelin kuitenkin kokeilla jopa puolison käännyttämistä linssien ystäväksi.

Nopea linssi-bataattikeitto

öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 porkkanaa
1 keskikokoinen bataatti
1/2 paprika
1/2 tomaatti
1/2 punainen chili (tai maun mukaan)
mustapippuria
cajun-mausteseosta tms.
vettä
kasvisliemikuutio
1 prk käyttövalmiita punaisia linssejä

Kasvikset silputaan ja kuullotetaan öljyssä. Lisätään riittävästi vettä, liemikuutio ja linssit ja annetaan porista hiljakseen kypsäksi. Muussataan sauvasekoittimella tasaiseksi. Jos tarjoaisin tätä vieraille, lisäisin ehkä vähän kermaa ja tarjoaisin keiton kanssa hyvää vaaleaa leipää.

2 kommenttia:

compassionateapproach kirjoitti...

moi, milloin voin tulla syömään :D ens viikolla vois olla tarjolla myös herkkuja wienistä <3 ja hei, alkupalaks falsuja! enempi ku kendwassa :D

EtsiResepti kirjoitti...

Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä..:). Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa Suomen parhaat ruokasivut ja blogit internetistä. Monet sadat ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille yhä enemmän liikennettä.

Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


Ystävällisin terveisin,
Etsiresepti.fi