keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Ompelusviikonloppu

Viime viikonloppuna lepäsin, sillä olin kiireisen ja lievästi mahatautisen viikon jäljiltä poikki. Pidin tietokoneen suljettuna, nukuin paljon - ja kaivoin ompelukoneen pitkästä aikaa kaapista. Muutama vaate oli odotellut korjaamistaan, jo viikkoja sitten loppuun kutaistu neuletakki vuoritusta, ja rähjääntyneitä sohvatyynyjäkin olin katsellut murhanhimoisesti jo pitemmän aikaa.

En tainnut muuten joulun jälkeen muistaa mainita, kuinka hienon joululahjan sain, nimittäin nuppineulatyynyn, jonka saa tarranauhalla ranteeseen.

Ensimmäisenä vuorossa oli helpoin homma, uudet sohvatyynyt. En jaksanut kikkailla. Ostin alepalakorista silmää ja ihoa miellyttävää sohvatyynykelpoista kangasta ja käytin sen kulmaakaan tuhlaamatta käytännöllisiin löhöilytyynyihin. Torkkupeitonkin kyllä mielelläni vaihtaisin tuosta noin 15 vuotta vanhasta rievusta johonkin tyylikkääseen yksiväriseen. Ehkä joskus innostun neulomaan sellaisen.


On muuten melko tuskallista yrittää jaksaa avata konetta enää tietokoneen ääressä vietetyn työpäivän jälkeen kotona. Valokuvia on tullut räpsittyä esimerkiksi siitä valmistuneesta takistakin, mutta blogi kärsii kun en jaksa prosessoida ideoita postauksiksi asti. Nytkin taidan hipsiä houkuttelemaan puolisoa mustikkametsälle, enkä tiedä, mikä päivä kotikonetta tulee taas avattua. Mutta ehkä nettivieroittautuminen on välillä ihan terveellistäkin. Syksyllä tutkielmanteossa tulee surffattua kuitenkin ihan liikaa taas.

2 kommenttia:

Sirpa ja Kollo kirjoitti...

Hienot tyynyt! Kissa taitaa pitää kovasti tuosta torkkupeitosta. :)

Katarimaria kirjoitti...

Joo, peitto on aina ihan luvattoman karvainen! Tosin kyllä kissat nukkuvat sohvalla ilman peittoakin, ja sitten on sohva karvoissa...