keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Matkakertomus kuvina

 En taaskaan jaksa jaaritella mitään yksityiskohtaista matkapäiväkirjaa - ja ketä kiinnostaisikaan - joten tässä nyt reissusta sekalainen pläjäys kuvia ja huomioita.


Lennettiin Helsingistä Frankfurtin kautta Roomaan. Muistin taas, miksi en alkuunkaan pidä lentokoneista enkä lentokentistä. Jonottamista, odottamista, janoa, nälkää, pahoja pöperöitä, rätisevän kuivaa ilmaa, klaustrofobiaa ja ahdistusta. Kadonneita matkalaukkuja ja päänsärkyä. Noin vain aluksi. Asematkin ovat kaikki samanlaisia, metallisen kaikuvia.

Kun tuskallisen matkustamisen jälkeen matkalaukku löytyi, pääsi suihkuun ja sai hyvää ruokaa ja viiniä, loma alkoi tuntua lomalta. Onhan se Rooma nätti kaupunki ja suomalaista alkukesää muistuttava ihana sää todellakin virkisti. Käveltiin hurjia kilometrimääriä kaupungilla joka päivä, joten pidempää lomaa ei jalat olisikaan kestäneet.

Nähtävyyksistä osa oli vähän pettymys. Esimerkiksi Trevin lähteeseen ei päästy heittämään kolikoita, koska aukealla tunkeileva väenpaljous ja hyökkäävät kauppiaat ajoivat pakosalle. Vatikaanin museo ja Pietarinkirkkokin oli kirjattu suunnitelmiin, mutta nähtyämme jonon tekikin mieli muuttaa suunnitelmaa. Toki tiesin, että kuuluisilla paikoilla on aina turisteja, mutta helmikuisen tilanteen nähtyäni voin vain kuvitella, millainen turistihelvetti paikka on kesällä...No mikä sitten oli parasta? Syöminen! Turistivilinää ja sisäänheittäjiä pakoillen onnistuttiin löytämään sivukujilta pieniä, kodikkaita, paikallisten suosimia ravintoloita ja kahviloita. Syömiseen ja juomiseen sitten keskityttiinkin niin, ettei kameraa muistanut pitää esillä.

Mutta tulipahan käytyä ja irrotettua mieltään vähän gradupuuhista! Se, miten kirjoitusvaihteen taas saisi päälle, on vielä hakusessa...Saatoin muuten hiukan shoppailla muutakin kuin matkalaukullisen viiniä. Valitettavasti koto-Suomessa ei oikein sää suosi mekkoja ja jakkuja, joten nähtäväksi jää, koska pystyn uusia vaatteitani ensimmäisen kerran käyttämään ja ehdinkö silloin räpsiä niistä blogiin kuvia...

6 kommenttia:

compassionateapproach kirjoitti...

ihana sinä päättömän patsaan kanssa!

täällä voit käyttää mekkoja, mutta kaupungissa huivin kanssa. eikä kaupungissa minimekkoja ilman pitkii tai polvimittasii housui. mut anyway onskaa täällä :)

Jenna kirjoitti...

Ihania kuvia! Haluun myös Roomaan:)

Rhia kirjoitti...

Kivoja matkakuvia, etenkin tuo missä kuu paistaa pilvien läpi on hauskan spooky :) Ja olen samaa mieltä ensimmäisen kommentoijan kanssa, kyllä niitä mekkoja voi täälläkin käyttää, pitää vaan kerrostaa vähä enempi, villasukkiksia, polvisukkia, paksua neuletakkia, kaulahuivia jne

Katarimaria kirjoitti...

compassionateapproach, lasketaanko sukkahousukankaiset legginssit housuiksi? mä en omista kovin paljoa polvet peittäviä kesävaatteita mutta ehkä monet niistä voi muuttaa leggareilla muslimeja loukkaamattomiksi. Pitää suunnitella pakkaaminen tarkkaan! Oh, ootan nyt jo innolla että saan varaslähdön kesään vaikka täälläkin varmaan huhtikuussa olisi jo ihan kiva sää :)

Jenna, eikös olekin ihmeellistä miten matkakuume ei parane matkustamalla. Rooma oli kyllä viihtyisä. Mut en tiedä pääsenkö koskaan takaisin kun ei tullut heitettyä sitä kolikkoa!

Rhia, kiitos, tykkään itsekin tuosta kuukuvasta vaikka kameran säädöt olisivat varmaan voineet olla vieläkin paremmin. Ensimmäisen kommentoijan "täällä" viittasi Afrikkaan, mutta toki jotkut tarkenee mekoissa Suomessakin pakkasesta huolimatta. Itse vaan olen etenkin jaloistani niin toivoton vilukissa että olen läpi talven tarvinnut kaksien paksujen pitkisten päälle vielä paksun housukankaan ja kylmimmillä vielä toppahousutkin. Villasilkkipitkiksiinikin tuli heti kauheat polvipussit niin niitä ei kehtaa pitää näkyvillä :/ Tänään kuitenkin on vakaa aikomus käyttää uutta mekkoani, kun on ohjelmassa ystävän syntymäpäiviä ja ravintolaillallista ja Foreca lupailee ettei elohopea laskisi ohi miinuskymmenen :)

Rhia kirjoitti...

Arvasinhan mä ettei kyse ollut Suomen ilmastosta vaikken tiennytkään missä kirjoittaja majailee.
Mutta olen onnistuneesti käyttänyt mekkoa tänäkin talvena, tosin ne on olleet paksumpia talvimekkoja. Niiden kanssa puetaan villaiset sukkikset ja shortsimalliset villahousut, ulos puetaan lisäksi polvenlämmittimet (pidempien helmojen alle ne voi olla rumatkin, mut lyhyjen kanssa nätimmät versiot) säärystimet ja villasukat tai pidemmät saapikkaat.
Mullakin paleltuu polvet ensimmäisenä, jopa silloin kun on housut jalassa. Oon palelluttanu ne mukulana niin että nyt siitä kärsin aina :) siksi polvenlämmittimet on mulla must joka talvi.

Katarimaria kirjoitti...

Rhia, mun mekkovarastossani on selvästi puute: uusinta ostostani lukuunottamatta omistan vain lyhyitä ja ohuita mekkoja! Villasukkiksia olen vähän odotellut tielleni sattuvaksi, ja ostinkin villasilkkipitkikset, mutta niihin venähti heti polvipussit. Toki jos omistaisin polvet kunnolla peittäviä helmoja, ei ne polvipussit mitään haittaisikaan. Polvenlämmittimet kuulostavat hyvältä idealta! Pitääkin ensi talvea odotellessa kutaista sellaiset.

Mä olen luullakseni ylittänyt jonkun vanhenemisen rajapyykin, sillä vielä muutama vuosi sitten ei ollut mitään ongelmia hillua pakkasilla vain yhdet paksummat sukkikset polvien peittona. Tosin pakkaset taisivat olla niinä talvina vähän eri mittakaavassa enkä ajanut polkupyörällä :P