tiistai 21. joulukuuta 2010

Kotikulmia tai melkein

Bloggaus on päässyt ihan retuperälle, koska kahdeksan tunnin päivittäisen näytön tuijottelun jälkeen ei oikein ole huvittanut avata enää kotona konetta. Kaikenlaista muutakin tekemistä on ollut, kuten viime hetken joululahjaostoksia, paketointia, glögin juontia ja kyläilyä.

Joskus kuun alkupuolella kun lumimassoihin ei vielä ollut täysin tottunut, ehdin päiväsnäöllä ulkoilemaan ja otin kamerankin mukaan. Vasta äsken jaksoin latailla kuvat koneelle.


Pyörävaraston tyhjeneminen remppaukkojen tavaroista olisi kiva asia. Kahlaan nimittäin jäisen pyöräni tuollaisesta umpihangesta aamuisin. Siihen pitää olla kengät, joihin ei mene lunta. Uudet lämpimät popot ja villasukat ovat olleet ahkerassa käytössä.


Tänään luovuin viimeisistäkin tyyliperiaatteistani ja puin työmatkalle toppahousut. Toppahousuni ovat siis oikeasti ehkä rumin omistamani vaate. Ne ovat korkeavyötäröiset, haaremihaaraiset ja hiukan liian lyhyet, siis suunnilleen yhtä leveät kuin pitkätkin. Koska en usko maailmasta löytyvän kovin kauniita toppahousuja, voin hyvin preferoida halpuutta. Ostin ne viime talvena UFFilta parilla kolikolla.


Minusta talvessa ja lumessa ovat kauneinta siniharmaat sävyt. Pidän utuisen haaleista, usvaisista, kuuraisista päivistä. Töissä käymisessä ehkä raskainta on se, että valoisaa aikaa ehtii nähdä vain vilauksen kiiruhtaessaan takki auki kadun yli lounaalle. Joululomalta kaipaisin valoa ja liikuntaa, mutta matkaamme pohjoiseen, missä päivät ovat vieläkin lyhyempiä, ja pahoin pelkään, että huiliviikkoni sisältää lähinnä suklaansyöntiä pakkasen pelossa sisätiloihin linnoittautuen. Pitäisi ehkä pakata ne toppahousut mukaan?


Turkua tuntevien ei liene näitä kuvia katsoessa vaikea arvata, minne muuttaisin, jos saisin vapaasti valita minkä tahansa osan tästä kaupungista. Onneksi meiltä ei nytkään ole Kuuvuorelle pitkä matka.


Kameran muistikortilta löytyisi juttua vielä yhteen pikku postaukseen, mutta en ole varma ehdinkö ja jaksanko vielä bloggaamaan ennen torstaista junaan astumista. Varmuuden vuoksi siis toivottelen kaikille Mahdollisille Lukijoilleni oikein mukavaa ja rentouttavaa - ja krääsätöntä - joulua!

2 kommenttia:

Sirpa ja Kollo kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta! Tunnelmallisia kuvia! :)

Lydia kirjoitti...

Joo, Kuuvuori on kyllä hieno paikka. Tuli pussikaljoiteltua ja piirrettyä ja muuten vain istuskeltua tuolla kalliolla useastikin viime kesänä, kun asuttiin ihan siinä.