tiistai 2. marraskuuta 2010

Kynsien pelastaja


Onnistuin viime aikoina tuhoamaan kynteni taas jotenkin perusteellisesti. Luultavasti syynä oli se, että lähdin reissuun lakat kynsissä ja matkan mittaan raaputtelin ne nätisti irti irrotellen samalla mukavasti kynnen pintaakin. Minulla on kai luonnostaan todella helposti liuskottuvat ja lohkeilevat kynnet, enkä vuosikausiin käyttänyt kynsilakkaakaan kun se näytti aina niin kamalalta.

Sitten Turkuun muutettuani joku kauppakeskustyrkyttäjä onnistui myymään minulle sellaisen Kuolleenmeren kynsihoitosetin ja kynsille tapahtui ihme. Kun aika ajoin jaksoin kiillotella kynsiäni pakkauksen viilalla ja öljytä kynsinauhoja säännöllisesti, kynnet pysyivätkin yllättäen kuosissa. Opettelin pikku hiljaa käyttämään värillisiä kynsilakkojakin.

Viila - tai bufferiksi sitä kai kutsutaan - kului puhki puolessatoista vuodessa, mutta kauppakeskustyrkyttäjältä ei niitä saanut ilman kynsinauhaöljyä ja käsivoidetta, joten ostin muualta suunnilleen samanlaista kiiltoa lupailevan reilusti halvemman version. Mutta ei se ollut yhtä hyvä: se kulahti paljon nopeammin ja kynnet alkoivat taas liuskottua.

Kun öljykin lopulta loppui ja kynsiin meni täysin hermot, naputtelin netissä NevO-kaupan sivuille tilauksen. Paketti tuli torstaina eikä ole yksikään kynsi lohjennut kiillotuksen jälkeen. EBaysta olisi saanut halvemmalla vastaaviksi väitettyjä, mutta en jaksanut altistua hutiostoille. Hiukan toki epäilyttää koko Kuolleenmeren bisnes, enkä välttämättä ekologisista ja eettisistä syistä haluaisi juuri sitä tukea. Tällä kertaa turhamaisuus ja kestävät kynnet veivät kuitenkin voiton. Otetaan vastaan hyväksi havaittuja vihjeitä, mitä tehdä sitten, kun kynteni taas parin vuoden päästä potevat vieroitusoireita.

Onko Mahdollisilla Lukijoillani kokemuksia tai ajatuksia Kuolleenmeren mineraalimömmöistä tai kauppakeskustyrkyttäjistä?

3 kommenttia:

Eicca kirjoitti...

Mulla on kans se kynsienhoitosetti, ja oon tykännyt kyllä, vaikkakin olen tosi laiska käyttämään sitä. Itsellä kun ei voi koskaan pitää kynsiä pitkänä kun sitten ei soitto onnistu, ei oikein innosta kynsien lakkailukaan, joten tää viila on ollut kiva keino pitää kynnet edes vähän nätimpinä.

Katarimaria kirjoitti...

Eicca, tosiaan soittohomma estää kynsituunailun aika hyvin! Mun piano-opettaja aina valitti kun mulla oli liian pitkät kynnet... :D Mutta toki lyhyetkin kynnet näyttää kivemmilta jos ne on siistit ja hyväkuntoiset.

Nunt kirjoitti...

Hah, mutkin tuollainen kauppakeskusmyyjä sai sortumaan jostain kuolleesta lammikosta tulleisiin juttuihin.

Muut jäi käyttämättä, mutta sen bufferin kyllä hinkkasin puhki, loistovehje! En ole saanut ostettua vaan uutta.