lauantai 14. elokuuta 2010

Kotijuustoa


Viimeinkin sain haalituksi itselleni sekä juustomuotin (kirpparikiertelyt eivät tuottaneet tulosta, sen sijaan äidin varastoista putkahtikin yksi vähäiselle käytölle jäänyt), harsoliinoja, juoksutinta, maitojauhetta ja inspiraatiota, joten kotijuuston tekemisen harjoitteluprojekti pääsi viimein osaan kaksi. Ensimmäisestä piimäjuustotestistäni raporttia olen kirjoittanut jo joskus taannoin.

Tällä kertaa opin, että juustomassa ilmeisesti pitää tunkea kaikkinensa muottiin vaikka keoksi, vaikka se ei näytä mahtuvan. Omasta juustostani tuli nimittäin jälleen niin littana ja ruma, että vaatinee pari harjoituskertaa lisää ennen kuin näitä kehtaa tarjota vieraille. Ihan hyvältä se silti leivän päällä maistui, vaikka nuukailinkin suolan kanssa vähän liiaksi. Mummun konsultointia salaisten vihjeiden hankkimiseksi suunnitellaan.

Seuraava osa juustoprojektia on varmaankin pohjalaisen paistetun juuston tekemisen opettelu. Mikäli jotakuta Mahdollista Lukijaani kiinnostaa käyttämäni reseptit, voin niitä toki jakaa. Monenlaista juusto-ohjetta toki löytyy ihan googlaamallakin.

Ei kommentteja: