lauantai 1. elokuuta 2009

Pitihän tätäkin kokeilla: hupparista hame

Kun ompeluvimma iskee niin ennen kangaskauppaan päätymistä yritän etsiskellä tarveaineita omat nurkat vallanneista turhista tavaroista. Ainakin kolmesta satunnaisesti silmäilemästäni blogista (täällä, täällä ja täällä) löytyi erilaiset versiot hameista, jotka oli muokattu vanhasta hupparista. Varastosta kirppikselle tai muuten kiertoon pääsyä odottelevien kasasta tulikin sitten vastaan oma vanha hupparini, joka lyhyytensä, kummallisen paksun kankaansa ja taskujen väärän sijoittumisen takia oli jäänyt käyttämättä.

Kuvassa hame on jo muuten valmis mutta vyötärö kääntämättä. Työtä ei todellakaan tarvittu paljon, sillä jo itse huppari oli tiukka ja ympärys ja pituus napakaksi minihameeksi juuri sopiva.


Tuollainen tumma punainen on yksi pitkäaikaisimpia lempivärejäni, ja siksi kai hupparinkin joskus vuosia sitten kirpparilta sovittamatta mukaani nappasin. Toivon, että hame tulisi todettua käyttökelpoiseksi - vaikka pyöräileminen kankaan jonkinasteisesta joustosta huolimatta lienee tälläkin aika hankalaa - sillä se helpottaisi taskuttomien hameitten pulaa. Tiukkuutensa takia hame tosin on takapuolelta vähän turhan tyrkky eli karjuu seurakseen (paksujen sukkisten lisäksi) pyllyn peittävää löysää neuletakkia. Sellaista ei kaapista valitettavasti löydy, joten seurasi tuskastunutta nettikaupoissa hillumista. Koska kesäansioista olisi syytä jäädä jotain talvenkin varalle säästöön, sallin itselleni lähiaikoina vain halpoja kirppisostoja. Kompromissina ostin kuitenkin kangasta ja ompelukone on surrannut jo useita iltoja, sillä ompeleminenhan on harrastus ja harrastuksiin pitää investoida, jotta jaksaa töitä vielä viimeisen kuukauden.
Lopuksi vielä kuva toisesta harrastuksesta. Tulevalta anopilta saaduista erikoisista auringonkukansiemenistä kasvaneista varsista ensimmäinen pullautti näkyviin jännittävän tumman kukan.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vielähän tuosta saisi säärystimet ja hatun..

Anonyymi kirjoitti...

oishan se kätevää jos omistaisi ompelukoneen tehdä tuommoisia vaatteita. En ole kuitenkaan viitsinyt konetta hankkia kun luultavasti se jäisi niin vähälle käytölle koska en osaisi sitä käyttää :)

Katarimaria kirjoitti...

Ensimmäinen Anonyymi, tottakai säästin hihat ja hupun siltä varalta että keksin niistä vielä jotain! Sääreni ovat kyllä niin paksut että ei niitä noihin hihoihin tungeta :P

Toinen Anonyymi, ompelukoneet (ainakin minun halpismallini) ovat aika yksinkertaisia kapistuksia. Siitä vain jonkun koneellisen kaverin tai sukulaisen luokse ensin harjoittelemaan yksinkertaisia töitä, kuten vaikka hupparihameita :)

Eka ano kirjoitti...

No, vaihda saumat toiselle sivulle..