tiistai 28. huhtikuuta 2009

Karvasota

Kissoilla on karvanlähtöaika. Projektina (kyllä, kehitän kaikista asioista aina projekteja) on opettaa Rölli sietämään harjausta tämän kevään aikana, mutta heikosti etenee. Ullaa sentään saa harjata mielin määrin, mutta lyhytkarvaisen ja pienemmän yksilön harjaus tuskin ratkaisevasti talouden karvatasapainoa hetkauttaa.

Mustasta kissasta lähtee harmaata karvaa.

Harjaamisharjoittelun strategiana on, että Rölliä harjataan aina silloin, kun sille iskee riehunta-aika ja se tekee kaikkea pahaa saadakseen huomiota. Joko se alkaa pitää harjaamisesta - jee, ihmisten huomiota - tai sitten harjaaminen on niin inhottava rangaistus ilkitöistä, että kukkasten ja johtojen syöminen ja huonekalujen raapiminen loppuu. Nähtäväksi jää.

Joitakin viikkoja sitten karvasotaan saatiin uusi ase, imuri nimeltä Volta Cyclone U7301.

Opiskelijabudjetin siivousvälineisiin (ja kesätöissä laitosimureihin) tottuneelle mikä tahansa ei-halvimman hintaluokan imuri olisi varmasti ollut suuri edistysaskel, mutta kehutaan nyt tätä parin viikon entistä ahkeramman siivouksen myötä hyväksi havaittua laitetta. Enää ei tarvitse korvatulppia imuroidessa, ja olohuoneen karvalankamattokin puhdistuu vaihdettavalla turbosuuttimella - ennen nyhdettiin siitä karvoja irti kissojen karstaharjalla.

Maailmanpelastamistakin ajateltiin imurikaupoilla hiukan: uusi kodinkone on pölypussiton ja suodattimetkin voi pestä. Meillä kun tätä karvamuotoista pölypussintäytettä tulee niin valtavasti, että vanhan pikkuimurin pussi täyttyi viikossa, on helpotus, ettei siivousta voi lykätä sillä varjolla, että pölypusseja unohtui ostaa.

Netin arvosteluissa haukuttiin säiliön tyhjentämistä sotkuiseksi, mutta meikäläinen ei ainakaan repinyt pelihousujaan siinä hommassa. Karvapallot siirtyivät siististi muovipussiin ja muutamat ohi leijailleet pölyhiukkaset sai kylppärin lattialta suihkuteltua kätevästi viemäriin. Pölypussittomuuden etuna on sekin, että tyhjentämisvaiheessa tulee huomattua imurin syömät korvakorut, hiuspinnit ja kissanlelut. Nettikeskusteluissa arvosteltiin myös imurista leijailevaa pölypussillisia pahempaa pölyn hajua. Tähän lääkkeeksi meillä huomattiin, että suodattimia saa ihan oikeasti pestä usein, jotta haju pysyy poissa. Minusta imurin puhdistus on kuitenkin pienempi homma kuin metsästää sopivia pusseja ja suodattimia ympäri kaupunkia.

3 kommenttia:

mirella kirjoitti...

Haluaa tuommosen imurin! Mulla kestää tän 24 neliön yksiön imuroimisessa tunti, kun tuota mattoa saa hinkata aina niin kauan, jotta kaikki karvat imuroituis. Menee hermo. Pitää varmaan kesätyörahoista panostaa.

niina kirjoitti...

Hii! Teillä on samanlainen matto kuin meillä, tosin meillä on sininen :D Näin tärkeästä asiasta piti kertoa :D

Katarimaria kirjoitti...

mirella, hyvä imuri lisää kyllä yllättävän paljon elämänlaatua, koska siivoaminen on helpompaa ja siten kämppä siistimpi. imurointi on mulle varmaan se über-inhokkikotityö. jos siivotaan yhdessä M:n kanssa niin tarjoudun aina siivoamaan vessan jos se imuroi!

niina, haa mattosamiksia! matto on M:n tähän taloon tuoma, mutta yhtenevästä tyylitajusta kertoo, että olisi kyllä voinut tuollaisen itsekin ostaa. varmasti nätti sinisenäkin.