sunnuntai 22. helmikuuta 2009

Pompuloita

Edellispostauksen mystinen shoppailureissuja aiheuttanut lankakerä pääsee esittelyyn tänään, koska ensimmäinen tuotos valmistui ripeästi jo eilen bussissa istuessa. Pompulakaulus on Susun pompulakeepin ohjeen sovellus Big Ball Funny -langasta. Lähinnä vain pienensin ohjetta niin paljon, että keepin sijasta sain kaulurin. Jonkinlaista inspiraatiota voitaneen jäljittää myös Tiitin kaulusihkutukseen.

Alla vielä kuva, josta selviää kaulurin rakenne ehkä vähän paremmin. Halusin kaulurin kunnolla kaulaa myöten meneväksi, jotta se lämmittäisi hyvin - siispä täytyi kehitellä jokin kiinnityssysteemi. Musta nauha on itse asiassa eräästä peruspaidasta irrotetut ja yhteen ommellut "henkariinsitomisnarut", jotka pursuaisivat kaula-aukosta ulos, ellei niitä leikkaisi irti. Olen ottanut tavakseni säästää nauhat, ja jälleen löytyi käyttöä, vaikka vielä mietinkin, olisiko paksumpi silkkinauha paremman näköinen kiinnitysrusetti.

Iso pallo pompulalankaa maksoi huimat 15 euroa, ja meinasin saada lankakaupan kassalla hengenahdistusta mutten enää kehdannut jättää vaivalla metsästettyä kerää tiskille. Kaulurin teosta jäi onneksi yli lankaa vielä reilusti, ja nyt kehitteillä onkin vaikka mitä pompulalangan sovellusta. Ranteenlämmittimet kaulurin kaveriksi ovat jo työn alla. Tulevaisuudessa pompulat yhdistynevät jonkin harmahtavan jämälangan kaveriksi pipon ja käsineitten reunuksiksi.

6 kommenttia:

Cry kirjoitti...

Ihana! Mulla ei olisi ikinä itsetuntoa käyttää mitään noin upeeta ja persoonallista. Niin, eikä käsi tehdä sellaista.
Ihana kuitenkin. :)

tiiti kirjoitti...

aivan ihana! talvisempi ja söpömpi versio siitä chanelin ihqukauluksesta :)

Salka kirjoitti...

Aivan ihana! Mäkin haluan!:)

Katarimaria kirjoitti...

Cry: En minäkään vielä muutama vuosi sitten olisi uskonut koskaan päätyväni naamani ja räpellysteni kanssa blogiin tai edes ihmisten ilmoille. Onnistunut itse tehty vaatekappale ja siitä saadut kehut on ainakin mulla kohottaneet itsetuntoa ja sitten taas uskaltaa yrittää vielä arveluttavampia viritelmiä. Itseään vahvistava kierre siis :) Käsitöihin harjaantuu aika nopeasti kunhan aloittaa tarpeeksi helposta, ja etenkin jos on joku jolta kysyä neuvoa tarpeen vaatiessa! Rohkeasti kokeilemaan siis vaan.

Tiiti: Joo, se chanelkaulus jäi jotenkin muhimaan verkkokalvoille ja yhdistyttyään tuon pompulakeeppiohjeen kanssa syntyi meikäläisen tyyliin juuri sopiva synteesi! Blogistanian monimuotoisuutta on kiittäminen tästä ideasta :)

Salka: Siitä vaan metsästämään pallolankaa! Tekeminen oli tosi nopeaa parin ensimmäisen kerroksen jälkeen kun langan möykkyihin tottui. Tuolla Susun blogissa on selvät ohjeet, joten en alkanut sovellustani selittämään. Silmukkamääristä yms. saa toki kysyä jos haluaa lähteä omaa kauluria tekemään.

Forêt noire kirjoitti...

HUIKEAN hieno kauluri! Fantastico! En tiennyt tuollaista lankaa olevankaan. Mistä löysit ko. lankaa?

Katarimaria kirjoitti...

En tiennyt minäkään ennen kuin näin tuon linkkaamani keepin Susun blogissa! Hyvinvarustelluista lankojen erikoisliikkeistä tuota lankaa pitäisi löytyä, en juuri nyt muista sen turkulaisen putiikin nimeä josta sen ostin :) Langan nimi on siis Big Ball Funny, tietääkseni sitä on olemassa myös jonkin toisen valmistajan erinimisenä ja vähän pienempipompulaisena.